Blog

Blauw licht - Wat is het?

Gewoonlijk is het daglicht dat u ziet kleurloos. Dat licht bestaat eigenlijk uit precies dezelfde hoeveelheid van iedere kleur die het zichtbare lichtspectrum bevat, waardoor het er wit of kleurloos uitziet. Daaronder valt ook blauw licht, dat voornamelijk afkomstig is van de zon. Dit blauwe licht heeft een vrij korte golflengte en een hele hoge energie. Zo hoog zelfs dat het vlak naast het schadelijke maar onzichtbare UV licht zit op het kleurenspectrum.

Tegenwoordig zijn er allerlei extra bronnen van blauw licht die we in het dagelijks leven gebruiken. Dat zijn met name de LED-schermen van de computer, tablet en smartphones die we constant voor ons gezicht houden. In de regel komt er meer blauw licht in onze ogen wanneer we dichter op zo’n scherm zitten. De invloed van een iPhone is dus groter dan die van een televisiescherm. Wat betekent dat voor onze ogen?

Nadelen

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de effecten van blauw licht op ons lichaam. Al die beeldschermen zijn natuurlijk erg fijn en handig, maar we willen niet dat ze een gevaar vormen voor onze gezondheid. De volgende onderwerpen worden momenteel gezien als probleemgebieden die een relatie hebben met blauw licht. 

Oogvermoeidheid

Officieel noemt men oogvermoeidheid ook wel asthenopie. Dat is een verzamelterm voor een groepje symptomen en klachten die voortkomen uit langdurige inspanning van de ogen. Die langdurige inspanning komt logischerwijs vaak voor bij lezen of lang naar een beeldscherm kijken, maar ook wanneer u lang in de auto zit. De chauffeur krijgt dan last van vermoeide ogen omdat hij continu naar de weg voor zich moet kijken. Concreet uit zich dat in symptomen zoals rode en droge ogen, wazig zien, lichtgevoeligheid en hoofdpijn. Hoewel er nog andere symptomen zijn, komen deze het meeste voor.

Slechter slapen

Onze slaap is uitermate belangrijk voor onze gezondheid. We hebben die uurtjes onder de wol keihard nodig. Een belangrijke stof die ons slaperig maakt en zo helpt om ons ritme te beheersen is melatonine. Deze stof maakt ons lichaam aan in een reactie op de kleuren licht die we zien. Zo is er overdag meer blauw licht. Ons lichaam maakt ons in reactie daarop alert. We blijven dus wakker.  Wanneer vervolgens de avond valt neemt de hoeveelheid blauw licht af. Ons lichaam reageert daarop en we worden slaperig.

Vandaag de dag gebruiken we echter de hele dag door onze computers, smartphones en tablets. Dit betekent dat we altijd worden blootgesteld aan blauw licht, ook ’s avonds laat wanneer ons lichaam juist meer melatonine aan moet maken om lekker te kunnen slapen. Om die reden wordt slapeloosheid steeds vaker in verband gebracht met blauw licht.

Netvliesveroudering

De officiële benaming hiervoor is leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD). Dit omvat een ingrijpende oogziekte waarbij de patiënt steeds minder kan zien. De macula zit achterin ons oog en wordt ook wel de gele vlek genoemd. Bij LMD gaat de kwaliteit daarvan hard achteruit, terwijl de macula juist een grote rol speelt in ons vermogen om te zien. Sterker nog, met de macula zien we het scherpst. Bij LMD gaat de kwaliteit van de macula langzaam achteruit.

De oorzaak is in sommige gevallen erfelijk. Het ontstaat in die gevallen vaak al op jonge leeftijd. De meeste gevallen hebben echter geen duidelijke oorzaak. Het vermoeden bestaat dat een overdaad aan blauw licht er voor zorgt dat LMD sneller en heviger optreedt. 

Voordelen van blauw licht

Wellicht denkt u nu dat u al het blauwe licht maar beter kunt vermijden. Dat is gelukkig niet helemaal waar. Blauw licht heeft namelijk ook een positieve invloed op onze gezondheid. Dat heeft te maken met de golflengtes waarop het licht zich bevindt. Dit wordt aangeduid met de afkorting nm, oftewel nanometer. Het blauwe licht dat zich tussen de 450 en 500nm bevindt draagt sterk bij aan bijvoorbeeld onze concentratie en geheugenfuncties. Het schadelijke licht bevindt zich tussen de 380 en 450nm en betreft het negatieve blauwe licht dat we tot dusver besproken hebben.

Wat kunt u nu het beste doen?

Blauw licht is dus niet per definitie goed of slecht, maar kan op verschillende manieren wel een grote invloed hebben op onze gezondheid. De volgende tips kunnen u helpen om er voor te zorgen dat u in ieder geval niet teveel aan blauw licht wordt blootgesteld. Lekker naar buiten gaan, ook in de winter, hoeft u om het blauwe licht in ieder geval niet te laten!

Rust nemen

Gun uw ogen af en toe even pauze. We knipperen van nature een stuk minder wanneer we lang naar een beeldscherm kijken, dus probeer daarop te letten. Uw ogen komen verder tot rust wanneer u regelmatig in de verte kijkt en in een goed verlichte ruimte van uw schermen gebruik maakt. Probeer tot slot een uurtje voor het slapengaan niet meer naar een scherm te kijken.

Apps en instellingen

Er zijn voor zowel Samsung als Apple apparaten verschillende apps beschikbaar die het schadelijke blauwe licht beperken of zelfs volledig wegnemen. Op veel computers is er in de instellingen ook de mogelijkheid om het beeld zodanig aan te passen dat er minder blauw licht in uw ogen schijnt. Dit kan helpen om het blauwe licht enigszins te beperken.

De beeldschermbril

Een beeldschermbril is voor veel mensen het ideale hulpmiddel om hun ogen extra rust te gunnen wanneer zij gedurende een lange tijd naar een beeldscherm kijken. Bijvoorbeeld tijdens het werken. De filter in het glas blokkeert dan de schadelijke korte golflengtes tussen 380 en 450nm. Heeft u ook weleens last van rode, waterige ogen of vermoeidheid wanneer u lang naar een scherm kijkt? Dan kan een beeldschermbril voor u een oplossing zijn.


BLAUW LICHT - M BLAUW LICHT - M
39.00 €

Beeldschermbril: een must-have voor op kantoor!

Werkt u op kantoor en heeft u vaak last van vermoeide ogen? Dan bent u bij Blueberry Glasses aan het juiste adres. Visuele vermoeidheid komt namelijk vaak voor op het kantoor. Wist u dat dat wij gemiddeld zes uur per dag naar een beeldscherm staren? Onze ogen zijn niet gemaakt om bloot te worden gesteld aan zoveel blauw licht. Om deze reden is het van belang dat u hiertegen wordt beschermd met een beeldschermbril. Wilt u hier meer over weten? Lees dan snel verder en ontdek wat de voordelen zijn van een Blueberry Glasses beeldschermbril!

Wat is blauw licht?

Blauw licht is een onderdeel van het lichtspectrum. Dit licht is vaak te vinden in kunstmatige lichtbronnen, zoals laptops, tablets of mobiele telefoons. Blauw licht kan ook worden vergeleken met UV-licht, omdat beide lichtsoorten deel uitmaken van natuurlijk licht. Opvallend is dat blauw licht ongeveer even sterk is als UV-licht. Het is normaal dat zonnebrillen zijn voorzien van een UV-filter. Bescherming tegen blauw licht is dus geen gek idee. Een beeldschermbril van Blueberry Glasses kan u hier compleet in voorzien!

Schadelijke gevolgen van blauw licht

Wij zijn door het gebruik van LED schermen veel langer en intensiever blootgesteld aan blauw licht. Wist u dat twee uur onafgebroken naar een beeldscherm staren al geïrriteerde ogen kan veroorzaken? Dit heeft niet alleen schadelijke gevolgen voor de ogen, maar ook voor andere cruciale  functies van het lichaam. Zo is het mogelijk om een slaapstoornis te ontwikkelen. Dit komt omdat blauw licht een belangrijke stof onderdrukt die helpt om ons slaapritme te controleren. Blauw licht bootst zonlicht namelijk na waardoor de menselijke biologische klok verstoord kan raken. Om deze gevolgen te voorkomen is het verstandig om gebruik te maken van een beeldschermbril.

Blueberry staat garant voor topservice!

Blueberry Glasses wilt u zo goed mogelijk van dienst zijn om u als klant te behouden. Om deze reden hebben wij te allen tijde een medewerker klaar staan om u te helpen. Ook kunt u bij een aankoopprijs van €49,- profiteren van een gratis verzending. Heeft u twijfels na de bestelling? Dat is geen enkel probleem. U kunt uw gedachten veranderen tot wel 14 dagen na de aankoop.


Heeft u al een beeldschermbril voor uw ogen?

Kunt u zich moeilijk focussen en heeft u vaak last van hoofdpijn? Heeft u na een paar uur werken achter uw laptop last van geïrriteerde ogen? Dan heeft u een beeldschermbril ter protectie nodig. Blueberry Glasses heeft een ruim assortiment van stijlvolle blauwe-filter brillen in verschillende vormen en kleuren. Profiteer nu en schaf een beeldschermbril aan bij Blueberry Glasses!


BLAUW LICHT - M BLAUW LICHT - M
39.00 €

Vecht tegen migraine met een bril tegen hoofdpijn!

Kampt u vaak met hoofdpijn? Zoekt u hier een oplossing voor? Een speciale bril tegen hoofdpijn zou u een hoop kunnen helpen. Onderzoek wijst namelijk uit dat vermoeide ogen een grote rol spelen bij het krijgen van hoofdpijn. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Nederlander gemiddeld 6 uur per dag achter een beeldscherm zit. Om hierop in te spelen zijn er verschillende brillen op de markt uitgerust met speciale filters op de glazen. Hierdoor kunnen de ogen beter omgaan met het licht van beeldschermen of felle lampen. Heeft u een bril nodig ter bescherming van uw ogen? Lees dan snel verder om achter de voordelen te komen van een bril tegen hoofdpijn!

Wanneer heeft u een bril tegen hoofdpijn nodig?


De conditie van uw ogen hebben een grote invloed op het krijgen van hoofdpijn. Wanneer u merkt dat u vaak met dichtgeknepen ogen achter een scherm zit is het noodzakelijk om uw ogen op correcte wijze te beschermen. Dit is namelijk een signaal dat uw ogen harder moeten werken wat leidt tot vermoeide ogen. Uw ogen voelen dan zwaar, geïrriteerd en branderig aan. Dit leidt vaak tot migraines of andere vormen van hoofdpijn. Dit kan worden voorkomen door een beschermende bril aan te schaffen.  


Blauw licht leidt tot hoofdpijn!


Heeft u een hoofdpijn bril nodig ter bescherming tegen blauw licht? Dat is geheel begrijpelijk. Blauw licht is namelijk niet alleen aanwezig in natuurlijk licht, maar ook in kunstmatige lichtbronnen. Een deel van dit licht is nodig om niet-visuele functies van het lichaam te regelen, zoals het krijgen van voldoende slaap. Teveel van dit licht is echter schadelijk voor de ogen en leidt uiteindelijk tot vermoeide ogen en migraines. Met een beschermende bril tegen hoofdpijn wordt dit blauw licht weggefilterd door speciale brilglazen. Het gevolg hiervan is dat u met meer concentratie en minder irritaties kunt werken!

 

Voordelen van een bril tegen hoofdpijn


Een bril tegen hoofdpijn kan u verschillende voordelen geven. Zo zorgt een hoofdpijnbril voor meer rust voor uw ogen. Het is hierdoor mogelijk om meer geconcentreerd te werken. Daarnaast krijgt u beter zicht op uw werkplek. Ook zorgt de bril ervoor dat u minder tranende ogen heeft. Bovendien zult u ook merken dat uw zithouding aanzienlijk is verbeterd. Met een bril tegen hoofdpijn hoeft u namelijk minder dicht bij het beeldscherm te zitten. Dit voorkomt dat u schouder- en hoofdpijn krijgt. Met een hoofdpijnbril is het mogelijk om langer, efficiënter en meer ontspannen te werken.

 

Een hoofdpijnbril beschermt uw ogen en verminder hoofdpijn!


Een bril tegen hoofdpijn is vooral erg praktisch wanneer u regelmatig achter een beeldscherm werkt van een computer of laptop. Het blauwe led licht van een computerscherm eist namelijk veel van uw ogen. Dit leidt tot vermoeide ogen en is vaak de oorzaak voor hoofdpijn of andere klachten aan de schouders of nek. Een bril tegen hoofdpijn biedt u hierbij een aantoonbare verlichting bij hoofdpijn wanneer u minimaal meer dan twee uur per dag achter een beeldscherm zit.


BLAUW LICHT - M BLAUW LICHT - M
39.00 €

Vermoeide ogen bril

Ben jij vaak achter een laptop, mobiele telefoon of tablet te vinden? Heb jij vaak last van vermoeide ogen of slaapproblemen? Deze symptomen zijn niet zo zeldzaam als dat je zou denken. Visuele vermoeidheid is namelijk een veel voorkomend geval. Wist jij dat je gemiddeld zes uur per dag naar een beeldscherm kijkt? Onze ogen zijn hier niet voor gemaakt. Het is dus zeer belangrijk om jouw ogen voldoende rust en protectie te geven. Om hierin te voorzien, heeft Blueberry Glasses vier verschillende stijlen ontwikkeld: stijlvol en eigentijds, chic en trendy, vintage en tijdloos, en een oversized look. Deze stijlen zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. Schaf daarom ter bescherming van jouw ogen een stijlvolle bril aan van Blueberry Glasses!
 

Blauw licht en de gevolgen

Blauw licht is een onderdeel van het lichtspectrum. Dit licht is oa te vinden in kunstmatige lichtbronnen, zoals één van de vele beeldschermen waar wij dagelijks op staren. Een onmiddellijk gevolg van blauw licht zijn vermoeide ogen. Dit kan leiden tot een wazig beeld en tranende ogen. Een nóg extremer effect op de korte termijn is verblinding of migraine. Negatief blauw licht heeft ook een sterke impact op de lange termijn. De effecten op de lange termijn zijn: slaapstoornissen, geïrriteerdheid en humeurigheid. Ook zou er een vorming van staar kunnen worden ontwikkeld.  


De voordelen van Blueberry Glasses

Om deze nare gevolgen te voorkomen, bieden wij van Blueberry Glasses jou een beschermende bril aan. Deze bril zorgt voor optimale protectie tegen negatief blauw licht. Blueberry Glasses blokkeren 100% van de Uv-straling. Daarnaast wordt 40% van de schadelijke straling van het blauw spectrum weg gefilterd. De positieve blauwe straling laat de Blueberry bril wél toe. Positief blauw licht stimuleert de slaapcyclus en het geheugen. Daarbovenop zijn de brillen verzekerd van een optimale functionaliteit. Blueberry Glasses worden ook geleverd met leessterktes van + 0,5 tot + 3,0. Ook zijn de brillen in diverse maten te verkrijgen: stijlvol en eigentijds (small), chic en trendy(medium), vintage en tijdloos(large), en een oversized look(extra-large).

Jouw Blueberry Glasses tegen vermoeide ogen bestellen


Blueberry Glasses heeft service hoog in het vaandel staan. Om deze reden staat er te allen tijden een medewerker klaar om jou te helpen bij eventuele vragen of opmerkingen. Ook ben je bij de aankoop van je Blueberry Glasses verzekerd van een beveiligde betaling. Erkende betalingssystemen staan hier garant voor. Daarnaast profiteer je van een gratis verzending bij een bestelling van meer dan €49,-. Heb je enige twijfel na de bestelling? Geen probleem! Je kunt je gedachten veranderen tot wel 14 dagen na de aankoop.Probeer de Nachtzicht- en zonnebrillen!


Naast de Blueberry Glasses kan je ook profiteren van de Nachtzicht brillen. Deze nachtzichtbril zorgt ervoor dat je ’s nachts altijd scherp ziet en alert bent in het verkeer. Dit komt doordat deze brillen de schittering verminderen en het nachtzicht verbeteren. De specifieke voordelen van de Nachtzicht brillen zijn: minder vermoeidheid, beter zicht en verhoogde veiligheid tijdens het rijden. Daarnaast bieden wij je de Blueberry Sun aan. Deze bril beschermt je ogen tegen de zon met zijn superieure Uv-400 zonnelenzen. Ideaal voor wanneer je op het strand bent! Lees probleemloos op je telefoon en tablet in de felle zon!

 

Heb jij jouw ogen al beschermd met een Blueberry bril?


Kun jij je moeilijk focussen en val je moeilijk in slaap? Heb jij regelmatig last van vermoeide ogen? Profiteer nu van de Blueberry Glasses voor optimale bescherming van jouw ogen! Welke kleur en maat vindt jij het mooist?


BLAUW LICHT - M BLAUW LICHT - M
39.00 €

Voorkom vermoeide ogen door een computerbril

Bevind je je vaak urenlang achter elkaar achter het beeldscherm van je telefoon, laptop of computer? En kamp je vaak met droge, vermoeide ogen of zelfs slaapproblemen? Het blauwe licht van het scherm is niet bevorderlijk voor je ogen. Weerhoud je van de gevolgen van dit hinderlijke licht door een eenvoudige oplossing. Je kunt jezelf beschermen met de blauwfilter van een computerbril ofwel een beeldschermbril. Zo krijgen je ogen meer rust en kan je je werkzaamheden prettiger uitvoeren. Bij Blueberry Glasses heb je de keuze uit verschillende modieuze modellen en kleuren. Welk montuur kies jij?

 

Ervaar meer rust achter je laptop

Bevind je je vele uren achter je bureau, op een bureaustoel met een laptop of computer voor je neus? Wanneer je hele dagen achter je beeldscherm werkt, heb je wellicht niet door wat de gevolgen hiervan zijn. We worden namelijk continu blootgesteld aan blauw licht, wat niet gunstig is voor de gesteldheid van onze ogen. Ook je smartphone, tablet, ledlampen en je televisie geven dit blauwe licht af. Hierdoor kan je te maken krijgen met geïrriteerde ogen, hoofdpijn en een wazig beeld. Indien je al langer wordt blootgesteld aan blauw licht kan je kampen met slaapproblemen, een geïrriteerd of slecht humeur of een verhoogd risico op tal van andere aandoeningen. Al met al is dit blauwe licht dus niet gunstig voor jou en je ogen. Wil jij meer ontspanning en gemak ervaren achter je bureau? Draag een computerbril en geniet van meer rust!

 

Een computerbril zonder sterkte of met sterkte?

Merk je dat je steeds vaker met dichtgeknepen ogen de letters op je computer probeert te lezen? Bij Blueberry Glasses heb je ruime keuze uit een beeldschermbril met sterkte. Zo kan je je werkzaamheden achter je beeldscherm nog comfortabeler uitvoeren. Twijfel je over je sterkte? Deze kan je gemakkelijk online testen. Klik hier en doe direct de leessterkte tekst! Wil je een computerbril kopen zonder sterkte? Wij bieden je uiteraard een groot assortiment die het blauwe licht filteren. De computerbril zonder sterkte biedt je comfort en rust wanneer je lang naar een beeldscherm kijkt. Draag de beeldschermbril: ervaar gemak, voorkom geïrriteerde ogen en slaapproblemen!!

 

De computerbril voor jong én oud

Wil je een computerbril kopen? Blueberry Glasses biedt je een uitgebreid assortiment. De brillen zijn geschikt voor volwassen, tieners en voor kinderen. Als volwassene zal je deze vaak gebruiken achter je bureau. Tieners en kinderen ervaren met de beeldschermbril meer rust en genieten van het kijken naar een film of het doen van een spelletje op de tablet. Zo houden we de ogen van kinderen op jonge leeftijd al gezond.

 

Modieus en meer comfort

Houd je van een energiek kleurtje of ga je liever voor een vintage model? Bij Blueberry Glasses kies je het montuur naar keuze. Wil je een computerbril kopen met sterkte? Dan kan je kiezen voor een Chic & Trendy montuur, een Vintage & Tijdloos Montuur of een Oversized  montuur. Wil je een computerbril zonder sterkte? Dan heb je ook de keuze uit een Stijlvol & Eigentijds montuur. Dit model is ideaal voor kinderen, omdat de neusbrug goed blijft zitten en deze niet van de neus glijdt. Ook is de beeldschermbril zonder sterkte beschikbaar in tal van vrolijke kleuren zoals Strawberry, Orange Juice en Peppermint. Ga je voor een vlot, stylish montuur of kies je voor een gangbaar model?

 

Kijk ontspannen naar je beeldscherm: draag een computerbril!

Heb je vaak last van vermoeide, droge ogen tijdens het werken achter je laptop? Je realiseert eenvoudig meer rust en comfort wanneer je naar een beeldscherm kijkt! Draag een computerbril en bescherm je ogen tegen het schadelijke blauwe licht van je scherm. Welk modieus montuur kies jij?


BLAUW LICHT - M BLAUW LICHT - M
39.00 €

Waarom Blauw Licht hinderlijk is voor je slaap.


 

Continue reading...