Kampt u vaak met hoofdpijn? Zoekt u hier een oplossing voor? Een speciale bril tegen hoofdpijn zou u een hoop kunnen helpen. Onderzoek wijst namelijk uit dat vermoeide ogen een grote rol spelen bij het krijgen van hoofdpijn. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Nederlander gemiddeld 6 uur per dag achter een beeldscherm zit. Om hierop in te spelen zijn er verschillende brillen op de markt uitgerust met speciale filters op de glazen. Hierdoor kunnen de ogen beter omgaan met het licht van beeldschermen of felle lampen. Heeft u een bril nodig ter bescherming van uw ogen? Lees dan snel verder om achter de voordelen te komen van een bril tegen hoofdpijn!

Wanneer heeft u een bril tegen hoofdpijn nodig?


De conditie van uw ogen hebben een grote invloed op het krijgen van hoofdpijn. Wanneer u merkt dat u vaak met dichtgeknepen ogen achter een scherm zit is het noodzakelijk om uw ogen op correcte wijze te beschermen. Dit is namelijk een signaal dat uw ogen harder moeten werken wat leidt tot vermoeide ogen. Uw ogen voelen dan zwaar, geïrriteerd en branderig aan. Dit leidt vaak tot migraines of andere vormen van hoofdpijn. Dit kan worden voorkomen door een beschermende bril aan te schaffen.  


Blauw licht leidt tot hoofdpijn!


Heeft u een hoofdpijn bril nodig ter bescherming tegen blauw licht? Dat is geheel begrijpelijk. Blauw licht is namelijk niet alleen aanwezig in natuurlijk licht, maar ook in kunstmatige lichtbronnen. Een deel van dit licht is nodig om niet-visuele functies van het lichaam te regelen, zoals het krijgen van voldoende slaap. Teveel van dit licht is echter schadelijk voor de ogen en leidt uiteindelijk tot vermoeide ogen en migraines. Met een beschermende bril tegen hoofdpijn wordt dit blauw licht weggefilterd door speciale brilglazen. Het gevolg hiervan is dat u met meer concentratie en minder irritaties kunt werken!

 

Wat zijn de voordelen?

Een bril tegen hoofdpijn kan u verschillende voordelen geven. Zo zorgt een hoofdpijnbril voor meer rust voor uw ogen. Het is hierdoor mogelijk om meer geconcentreerd te werken. Daarnaast krijgt u beter zicht op uw werkplek. Ook zorgt de bril ervoor dat u minder tranende ogen heeft. Bovendien zult u ook merken dat uw zithouding aanzienlijk is verbeterd. Met een bril tegen hoofdpijn hoeft u namelijk minder dicht bij het beeldscherm te zitten. Dit voorkomt dat u schouder- en hoofdpijn krijgt. Met een hoofdpijnbril is het mogelijk om langer, efficiënter en meer ontspannen te werken.

 

Een hoofdpijnbril beschermt uw ogen en verminder hoofdpijn!


Een bril tegen hoofdpijn is vooral erg praktisch wanneer u regelmatig achter een beeldscherm werkt van een computer of laptop. Het blauwe led licht van een computerscherm eist namelijk veel van uw ogen. Dit leidt tot vermoeide ogen en is vaak de oorzaak voor hoofdpijn of andere klachten aan de schouders of nek. Een bril tegen hoofdpijn biedt u hierbij een aantoonbare verlichting bij hoofdpijn wanneer u minimaal meer dan twee uur per dag achter een beeldscherm zit.

 

DÉ BRIL DIE U BESCHERMT TEGEN HOOFDPIJN: